Loader
Haal het beste uit je planten

Tips en tricks

Onze planten

Benieuwd naar meer informatie over ons gehele assortiment?

Inspiratie

Wij inspireren je graag met een aantal creaties van onze planten!

Onze planten

Benieuwd naar meer informatie over ons gehele assortiment?

Inspiratie

Wij inspireren je graag met een aantal creaties van onze planten!

Licht

De Flapjack is een makkelijke plant, ook als je geen groene vingers hebt.
Hij houdt van droogte en de zon, wat deze Afrikaanse plant makkelijk in de omgang maakt. Maar ook een plekje in de halfschaduw is geen probleem voor hem.

Flapjack = Magic

Zet je Flapjack in de zon en de bladeren zullen een prachtige rode kleur krijgen. Liever binnen of in de schaduw? Dan kleuren zijn bladeren weer groen. Dat maakt de Flapjack magic.

Water

De Flapjack houdt van droogte en heeft daarom weinig water nodig. Af en toe een zomerse regenbui is voldoende. Hangt het blad slap? Geef je Flapjack dan eens een flinke plens water. Liever een keer veel water, dan steeds een beetje.

Nachtvorst

De Flapjack is echt een zomerplant, maar wil je ook na de zomer nog plezier hebben van de Flapjack? Als je Flapjack buiten staat, haal deze dan voor de eerste nachtvorst naar binnen. Dan kan hij kleur geven aan de eerste donkere dagen.

Temperatuur

De Pantoffelplant komt van oorsprong uit berggebieden van Bolivia en Peru. In het afwisselende klimaat van de Zuid-Amerikaanse bergen komt dit fleurige plantje tot bloei. Daarom staat de Pantoffelplant graag op een lichte en koele plek binnenshuis. Rond de 18 graden vindt deze plant ideaal.

Water en voeding

De Pantoffelplant heeft niet veel water nodig, dat maakt het een gemakkelijke plant. Geef de plant een beetje water wanneer de kluit opgedroogd is. De totale bloeitijd is vijf à zes weken. Qua voeding heeft de Pantoffelplant alles bij zich wat hij nodig heeft.

Wist je dat:

Wij momenteel de enige kwekerij in Nederland zijn die deze Pantoffelplant met zijn warmte- en koudebehoefte én met zijn vele kleurscharkeringen teelt.

Pantoffelplant

Licht

De Pinpalm komt van oorsprong uit het zonnige Madagaskar. Ook in huis staat deze plant daarom graag op een lekker zonnig plekje. In de zomermaanden verruilt de Pinpalm de huiskamer graag voor een zonnige plaats op het terras.

Water

Door zijn doornige uiterlijk wordt de Pinpalm vaak een cactus genoemd en dus ook zo behandeld. De liefde voor de zon en warmte deelt hij met de cactus, maar de Pinpalm houdt juist van water. Geef de palm daarom regelmatig water, vooral in de zomer.

Groei

De Pinpalm is een langzaam groeiende plant, maar met goede verzorging en voldoende water en liefde kan de palm wel 80 cm groot worden.

Wist je dat?

De Pinpalm ook door het leven gaat als Madagaskarpalm of Pachypodium Lamerei. De naam Pinpalm is ontstaan uit een creatieve brainstorm met ons eigen team.

Licht

De Echeveria komt van oorsprong uit het zonnige Mexico. Hij houdt daarom van een zonnige standplaats. Maar ook op een plek in de halfschaduw vindt deze vetplant fijn.

Water

De Echeveria hoeft maar een klein beetje water te hebben, als de kluit vochtig is hoef je geen water te geven. De dikke blaadjes en wortels van de Echeveria slaan water op tijdens het groeiseizoen, waardoor de plant lange periode van droogte kan overleven. Dat maakt de Echeveria ook ideaal voor vakantiegangers en mensen met iets minder groene vingers; hij kan namelijk ongeveer twee weken zonder water.

Bladeren

De bladeren van een echeveria hebben een natuurlijk laagje poeder die de bladeren beschermd tegen het felle zonlicht. Dode blaadjes onderaan je Echeveria kun je gewoon laten zitten. De blaadjes krimpen vanzelf en verdwijnen daarna onder de plant.

Wist je dat?

Er ruim 150 verschillende soorten Echeveria's zijn? Wij kweken zeven verschillende soorten; Bordeaux, Colorata, Contepec, Multifida, Orange green, Red leaf en Laui. De planten hebben allemaal gemeen dat ze een sappig en vlezig blad hebben en in een rozetvorm groeien. En soms verrast je Echeveria je met lange bloeistengels waar bloemetjes aan groeien.